Give us a little more information and we'll give you a lot more relevant content
Your child's birthday or due date
Girl Boy Other Not Sure
Add A Child
Remove A Child
I don't have kids
Thanks For Subscribing!
Oops! Something went wrong. Please contact support@fatherly.com.

101 Trivia Questions for Kids and Adults Who Need to Learn a Thing or Two

Who knew Hummingbirds could fly backward?

Kids love to ask why. But what kids love even more than asking why is being know-it-alls. When you’re hosting game night or simply hanging out with family, it’s normal to throw in a few jokes and games here and there to lighten up the mood. Trivia questions for kids are a guaranteed hit — kids love to tell you all the random nonsense they know. So, if you want to go toe-to-toe with your kids, you need  random facts.

Be the first to get Fatherhood — our comprehensive guide to birth, budgeting, and becoming a happy parent — available for preorder now!

Trivia questions for kids are an easy way to test the knowledge of children and teach them new things. And by engaging in this activity, they, ultimately,  hone practical skills like quick-thinking and the ability to provide timely responses.

We’ve curated unique trivia questions that span different genres. Though some will crack you up, the rest will live you in awe. From animals to space, to movies, then American history, here are 69 trivia questions for kids — and adults who need to learn a thing or two.

  1. Trivia Question: What is the fastest land animal?
    Answer: The cheetah 
  2. Trivia Question: What is the largest planet in the solar system?
    Answer:: Jupiter. 
  3. Trivia Question: Who was the first president of the United States?
    Answer: George Washington.
  4. Trivia Question: What is the largest organ on the human body?
    Answer: The skin
  5. Trivia Question: What natural phenomenon usually comes after a rainstorm?
    Answer: A rainbow! 
  6. Trivia Question: Where is the White House located?
    Answer: Washington, D.C.
  7. Trivia Question: Where is the Eiffel Tower located?
    Answer: Paris, France. 
  8. Trivia Question: What is the name of the first song heard in the Lion King?
    Answer: The Circle of Life.
  9. Trivia Question: What country invented the ice cream sundae?
    Answer: The United States.
  10. Trivia Question: Who was the first African American president of the United States?
    Answer: Barack Obama. 
  11. Trivia Question: What were Jack and Jill going up the hill to fetch?
    Answer: A pale of water.
  12. Trivia Question: What is another name for the 4th of July holiday?
    Answer: Independence Day.
  13. Trivia Question: Who painted The Mona Lisa?
    Answer: Leonardo da Vinci.
  14. Trivia Question: “Jack be nimble, Jack be quick, Jack _______.” What is the next line?
    Answer: Jack jump over the candlestick.
  15. Trivia Question: What country gifted the United States the Statue of Liberty?
    Answer: France. The statue was handed over back in 1885.
  16. Trivia Question: Which dwarf from Snow White mixes up his words?
    Answer: Doc. 
  17. Trivia Question: What is the name of the pet dinosaur on The Flintstones?
    Answer: Dino. 
  18. Trivia Question: What famous ocean liner tragically sank back in 1912?
    Answer: The Titanic.
  19. Trivia Question: What color is the fish from The Cat in the Hat?
    Answer: Pink! 
  20. Trivia Question: What do you call a baby goat?
    Answer: A kid
  21. Trivia Question: Name a mammal that can’t jump
    Answer: Elephant, sloth, hippo, & rhino
  22. Trivia Question: What is a group of crows called?
    Answer: A murder
  23. Trivia Question: What is a group of lions called?
    Answer: A pride
  24. Trivia Question: What is the nearest planet to the Sun?
    Answer: Mercury
  25. Trivia Question: How many inches are in a foot?
    Answer: 12
  26. Trivia Question: How many feet are in a yard?
    Answer: Three
  27. Trivia Question: How many sides does a pentagon have?
    Answer: Five
  28. Trivia Question: How many zeros are in a million?
    Answer: Six
  29. Trivia Question: What degree is a right angle?
    Answer: 90 degrees
  30. Trivia Question: What is the top number of a fraction called?
    Answer: A numerator
  31. Trivia Question: What is the bottom number of a fraction called?
    Answer: A denominator
  32. Trivia Question: If a car is traveling at 65 mph, how many miles would it travel in 6 hours?
    Answer: 390
  33. Trivia Question: What bird lives in Antarctica and cannot fly?
    Answer: Penguin
  34. Trivia Question: How many arms does an octopus have?
    Answer: Eight
  35. Trivia Question: How many arms does a starfish have?
    Answer: Five
  36. Trivia Question: What is the longest bone in the human body?
    Answer: Femur
  37. Trivia Question: True or false, there is gravity on the Moon?
    Answer: False
  38. Trivia Question: What is the name for the holes on the Moon’s surface?
    Answer: Craters
  39. Trivia Question: Which bird can learn to mimic human speech?
    Answer: Parrots
  40. Trivia Question: What allows birds to fly?
    Answer: Their wings
  41. Trivia Question: How many edges does a cube have?
    Answer: 12
  42. Trivia Question: What is a female elephant called?
    Answer: A cow
  43. Trivia Question: A lunar eclipse occurs when the Earth is between the Moon and what else?
    Answer: The sun
  44. Trivia Question: What is the largest bird in the world?
    Answer: The Ostrich
  45. Trivia Question: What is the most common species of bird found in the world?
    Answer: Chicken
  46. Trivia Question: Hummingbirds can fly backwards. True or False?
    Answer: True
  47. Trivia Question: Which body parts continue to grow throughout your entire life?
    Answer: Your ears and nose.
  48. Trivia Question: What is the most common training command taught to dogs?
    Answer: “Sit”
  49. Trivia Question: True or false, Dalmatians are born with spots?
    Answer: False, Dalmatian puppies are born white, and their spots come later in life
  50. Trivia Question: What do snakes smell with?
    Answer: Their tongue
  51. Trivia Question: Which fruit does Spongebob live in?
    Answer: Pineapple
  52. Trivia Question: Which princess lived with seven dwarfs?
    Answer: Snow White
  53. Trivia Question: What is Winnie the Poo’s favorite treat?
    Answer: Honey
  54. Trivia Question: Who is the villain in The Little Mermaid?
    Answer: Ursula
  55. Trivia Question: What television series cartoon dog says, “Ruh Roh!”?
    Answer: Scooby-Doo
  56. Trivia Question: What color is the sky?
    Answer: Blue
  57. Trivia Question: What is Shrek’s wife’s name?
    Answer: Fiona
  58. Trivia Question: What was the baby lion’s name in The Lion King?
    Answer: Simba
  59. Trivia Question: Where did Harry Potter go to school?
    Answer: Hogwarts
  60. Trivia Question: What does Mario jump on after completing a level?
    Answer: A flagpole
  61. Trivia Question: What weakens Superman?
    Answer: Kryptonite
  62. Trivia Question: What is the name of Barbie’s male companion?
    Answer: Ken
  63. Trivia Question: What planet is home to Chewbacca and the Wookiees in Star Wars?
    Answer: Kashyyyk
  64. Trivia Question: What is Batman’s real name?
    Answer: Bruce Wayne
  65. Trivia Question: Who is Spider-Man’s crush?
    Answer: Mary Jane Watson
  66. Trivia Question: Who is Mickey Mouse’s girlfriend?
    Answer: Minnie Mouse
  67. Trivia Question: Where does Santa Claus live?
    Answer: The North Pole
  68. Trivia Question: What’s a lucky object that you can find in the grass?
    Answer: A four-leaf clover
  69. Trivia Question: Which color means “GO” on a stoplight?
    Answer: Green
  70. Trivia Question: Give a name for a two-wheeled vehicle with no motor.
    Answer: Bicycle
  71. Trivia Question: How many continents are there?
    Answer: Seven (bonus points for naming them!)
  72. Trivia Question: How many oceans are there?
    Answer: Four (bonus points for naming them!)
  73. Trivia Question: What kind of trees have cones?
    Answer: Connifers
  74. Trivia Question: Where do polar bears live?
    Answer: Arctic
  75. Trivia Question: Who was the first Disney Princess?
    Answer: Snow White
  76. Trivia Question: What animal was Walt Disney’s first cartoon?
    Answer: A rabbit
  77. Trivia Question: What was Pixar’s first movie?
    Answer: Toy Story
  78. Trivia Question: How many seasons are there in a year?
    Answer: Four (bonus points for naming them!)
  79. Trivia Question: Why kind of water vehicles dive under water?
    Answer: Submarines
  80. Trivia Question: What do you call an area that receives 10 inches or less of rainfall each year?
    Answer: A desert
  81. Trivia Question: What is the largest city in the U.S. by population?
    Answer: New York City
  82. Trivia Question: What is the largest city in Europe by population?
    Answer: Istanbul, Turkey
  83. Trivia Question: What is the largest city in the world by population?
    Answer: Tokyo, Japan
  84. Trivia Question: What is the only mammal that lays eggs?
    Answer: The duck-billed platypus 
  85. Trivia Question: What is the largest animal in the world?
    Answer: The blue whale
  86. Trivia Question: What is the largest living organism in the world?
    Answer: Honey mushroom in Oregon
  87. Trivia Question: How many stars are there on the American flag?
    Answer: 50
  88. Trivia Question: How many stripes are there on the American flag?
    Answer: 13
  89. Trivia Question: How many states are there in the U.S.?
    Answer: 50
  90. Trivia Question: What are preserved bones of extinct animals called?
    Answer: Fossils
  91. Trivia Question: What movie made the most money of all time?
    Answer: Avatar
  92. Trivia Question: What year was Minecraft released?
    Answer: 2011
  93. Trivia Question: What is the largest theme park in the world?
    Answer: Walt Disney World Resorts, Orlando, Fla.
  94. Trivia Question: In the U.S., do people have more cats or dogs?
    Answer: The majority of pet-owning homes have dogs, but there are nearly twice as many cats kept as pets.
  95. Trivia Question: What is the largest state in the U.S.?
    Answer: Alaska
  96. Trivia Question: What is the smallest state in the U.S.?
    Answer: Rhode Island
  97. Trivia Question: What is the largest zoo in the U.S.?
    Answer: Smithsonian Conservation Biology Institute in Washington, D.C.
  98. Trivia Question: What is the most popular holiday in the U.S.?
    Answer: Christmas
  99. Trivia Question: How many Great Lakes are there?
    Answer: Five (bonus points for naming them!)
  100. Trivia Question: How many members of the Beatles were there?
    Answer: Four
  101. Trivia Question: How many wheels does a semitruck have?
    Answer: 18